Home Maine Coon Katers Poezen Kastraten Herplaatsing Planning Kittens Offspring Contact Links

 

When tomorrow starts without me

Don't think we're far apart

For everytime you think of me

I'm right here inside your heart

 

Rose's Lovely Babette

14-03-2004 - 20-10-2021

Ongeloof overheerst nu we 1,5 week na het verlies van Debbra ook onze geliefde Rose’s lovely Babette op 17,5 jarige leeftijd onverwachts hebben moeten laten inslapen.

Babette was onze allereerste Maine Coon en door haar zijn we compleet verliefd geworden op het ras en uiteindelijk zelfs een eigen cattery begonnen. Toen wij Babette als kitten op de website van haar fokster zagen staan, vielen we voor haar looks en belden dan ook direct de fokster. Echter bleek Babette geenszins van plan bij de fokster weg te gaan, zij keurde niemand goed. Iedereen die voor haar langs kwam, liet ze links liggen en had ze geen klik mee. De fokster gaf ons weinig hoop, maar als we wilden, dan mochten we een poging komen wagen. Zo zaten wij, niet lang daarna, enigszins nerveus bij de fokster op bezoek in de hoop dat Babette ons wel zou accepteren. Eerst bleef ze wat afzijdig, maar het duurde niet lang voordat zij uit zichzelf ineens bij ons op schoot sprong. Wij natuurlijk helemaal blij en zagen Babette al naar ons verhuizen. Echter wilde de fokster eerst dat we nog een keer langs kwamen, om er zeker van te zijn dat Babette geen vergissing had gemaakt :-). Maar ook bij het 2e bezoek zocht ze ons op en ging uiteindelijk prins(es) heerlijk tussen ons in liggen op de bank. Babette had haar keuze gemaakt en gelukkig waren wij de uitverkorenen.

Babette is de meest zachtaardige kat die je kunt bedenken, zowel naar mensen als naar andere katten toe. Ze zocht nooit een confrontatie op, maar ging deze juist uit de weg met andere katten. Helaas had 1 kat binnen de groep het ineens op haar gemunt en hierdoor bleef Babette erg bang in de groep en vertrouwde ze geen van de katten meer. Hierdoor hebben we uiteindelijk de zware beslissing moeten nemen om haar uit de groep te halen en is zij bij mijn ouders gaan wonen. Daar heeft ze de laatste 6 jaar een heerlijk leven geleid, waar afgelopen woensdag onverwachts een einde aan kwam. Verslagen blijven we achter, deze zachtaardige lieverd heeft op ons en mijn ouders, een onuitwisbare indruk gemaakt en we zullen haar vreselijk missen. Rust zacht, lieve schat....

Babette

Babette

Rose’s Lovely Debbra

17-07-2004  -  09-10-2021

Tot ons groot verdriet hebben we onze geliefde Debbra moeten laten inslapen.
Debbra kwam als 2 jarige herplaatser bij ons wonen en zij zorgde er binnen no time voor dat ze de onbetwiste nummer 1 werd binnen de groep katten die we toen hadden. Ze heeft de start van onze cattery meegemaakt en gedurende de jaren heen, was en bleef zij de Matriarch van de groep. Alle Whitefield’s katten zijn met haar opgegroeid en Debbra was altijd zo ontzettend lief naar de kittens toe. Debbra was ook voor de mensen een super lieve poes waar echt geen greintje kwaad in zat, je kon alles met haar doen, ze had een grenzeloos vertrouwen in de mens. Debbra lag ook het liefst op schoot, of dat nu bij ons was of bij de visite, dat maakte niet uit. Ze was altijd bij of om ons heen en als ze niet bij ons kon komen, dan ramde ze wel tegen de deur aan met die super snelle voorpootjes van haar, zodat je deze echt wel open deed voor haar. Tot op het laatst is ze dat blijven doen. We wisten dat het afscheid eraan zat te komen, maar deze kwam toch nog sneller dan verwacht.

Debbra laat een enorme leegte achter, maar ondanks het grote gemis, is het goed zo. Onze Grande Dame heeft haar welverdiende rust. Rust zacht lieve schat, wat zullen we je missen....

Debbra Debbra 2007

Debbra Debbra 2021

 

Whitefield's Imposing Isadora

30-01-2015 - 14-02-2020

Isadora

Ongeloof overheerst nu we veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen van onze Doortje.

De operatie om het gezwel te verwijderen was gelukt en we hadden goede hoop dat we je konden redden.

Helaas mocht dat niet zo zijn en om je verdere pijn te besparen, hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen je te laten gaan.

Mijn mooie, lieve, zachtaardige meisje, waarom moest jou dit nou overkomen?

Je was altijd om ons heen, wilde heel graag kroelen en het is gek dat je nu niet meer op mijn schoot ligt. Je was voor ons een geweldig kat en een fantastische moederpoes.

Je hebt ons prachtige kittens gegeven, waarvan wij 2 mooie dochters nog bij ons zijn en in hun leef je voort.

Rust zacht lieverd, we missen je.

 

Rose's Lovely Jesse - Balou,

24-02-2006 - 11-04-2012

Balou

Mijn lieve Balou is niet meer bij ons.

Balou was mijn maatje, mijn vriend, mijn grote knuffelbeer en hem verliezen doet ontzettend veel pijn. We hadden een sterke band en na zijn dood besef ik maar eens te meer hoe intens die band eigenlijk was. Balou voelde me perfect aan en door alles wat we samen hebben mee gemaakt, was die band alleen maar sterker geworden. Hij was echt altijd om me heen en ik verwacht daarom nog steeds dat hij bij me op het bureau springt als ik achter de pc zit, kijk onbewust achterom omdat hij me overal achterna liep in huis en staar naar de lege plek in de tuin waar hij zo graag zat.

Nooit meer samen neusje-neusje of zal ik kusjes krijgen van hem, het valt me zwaar en ik kan zijn dood maar moeilijk een plekje geven. Lieve, lieve Balou, ik mis je.