Home Maine Coon Katers Poezen Kastraten Planning Offspring Contact Links IM

 

 

Op dit moment hebben wij geen kittens.

Kijk voor onze planning op de planningspagina.

T-nestje

 

Bezint eer gij begint!

Denk goed na en wees kritisch voordat u tot de aanschaf van een huisdier overgaat. Realiseer u wat de aanschaf van een nieuwe huisgenoot allemaal met zich meebrengt en dat een dier zijn hele leven, dus levenslang, bij u blijft. Een huisdier brengt gezelligheid en leven in huis, maar heeft ook aandacht en zorg nodig.

Wij willen het allerbeste voor onze kitten en daarom hanteren wij een aantal richtlijnen die wij belangrijk vinden indien u geïnteresseed bent in één van onze kitten:

 

Wij vinden het belangrijk dat een kitten niet als enig huisdier wordt gehouden en dit is nog belangrijker, indien de nieuwe eigenaren (fulltime) werken. Een kat heeft de aandacht nodig en een mens kan nooit fungeren als een speelmaatje. Daarom is een kat het meest gelukkig als hij of zij een kattenspeelmaatje heeft.

Wij vragen van u dat u 1 of 2 keer bij de kittens komt kijken, maar pas nadat de kittens hun 1e enting hebben gekregen rond de leeftijd van 9 weken.

Onze eigen katten mogen niet vrij buiten lopen en dit is ook niet toegestaan voor onze kittens bij hun nieuwe eigenaren.
Een veilig afgezette tuin, balkon of een kattenren is ideaal voor hen. Zo kunnen ze toch op een veilige naar buiten, maar zonder de gevaren van ziektes, katten gevechten (katten zijn territoriaal!), verkeer en boze buurtgenoten die hen iets aan willen doen.

Wij brengen de kittens naar hun nieuwe huis toe, hierdoor voelen zij zich wat sneller veilig in hun nieuwe omgeving. Maar wij doen dit ook voor onze eigen gemoedsrust.

De prijs voor een liefhebberskitten is € 850, met een kitten voor liefhebbers mag niet gefokt worden. Ook niet een eenmalig nestje, dit is namelijk ook fokken.