Welkom!

Mijn naam is Mariëlle de Wit en woon samen met mijn man Ramòn en onze Maine Coons in Hoeven, Noord-Brabant (voorheen in Den Haag).

Orabelle
Debbra
Contessa
Hadiya
Oleta
Nuriyah
Qadira
Pebbles

Een aantal jaren geleden, na het overlijden van onze kat, wilden we graag een raskat nemen. Na een aantal kattenshows bezocht te hebben en informatie te hebben ingewonnen bij fokkers, viel onze keuze op de Maine Coon; een mooie robuuste kat met een geweldig karakter. Niet lang daarna vonden we een fokker in Den Haag waar op dat moment kittens waren.

Zo deed 17 jaar geleden de eerst Maine Coon kitten haar intrede bij ons in huis en sindsdien zijn we helemaal weg van dit ras! In de jaren erna hebben we nog 4 Maine Coons bij dezelfde cattery vandaan gehaald en raakten we steeds meer betrokken bij dit geweldige ras. We zijn zelf gaan showen met onze katten en beleven hier veel plezier aan. Gedurende deze jaren ontwikkelde zich een hechte vriendschap met de fokker van onze katten. Van haar hebben we veel geleerd over het ras en over de gezondheidsaspecten die een rol kunnen spelen bij katten.

Binnen alle kattenrassen kunnen ziekten voorkomen zoals bijv. HCM, PKD, HD en Patella Luxatie (zie links voor uitleg). Inmiddels zijn er testen ontwikkeld om op bepaalde ziekten te kunnen testen, waardoor deze hopelijk uiteindelijk gereduceerd kunnen worden binnen de kattenpopulatie.

Wij vinden een goede gezondheid heel belangrijk en daarom testen we onze dieren op verschillende ziekten binnen de huidige mogelijkheden.

Onze katten komen uit lijnen waar al ruim een decennium lang getest wordt en alleen met goed geteste dieren wordt gefokt. Helaas geeft dit voor wat betreft HCM geen garanties. De testen zijn een moment opname en ondanks dat een kat vrij is bevonden van HCM (via echo) is het mogelijk dat zij op latere leeftijd deze ziekte alsnog kunnen ontwikkelen (voor uitleg zie onze links, gezondheidsinfo, HCM). Dit geldt zowel voor ras- als rasloze katten. Daarom is het belangrijk om fokdieren te blijven controleren en worden onze katten meerdere malen hertest via echo op HCM.

Wij zijn een kleinschalige cattery waarbij het fokken puur onze hobby is, de katten leven gewoon bij ons in huis en zijn allereerst onze huisdieren. Voor ons is gezondheid, in combinatie met lage inteeltpercentages en een goed karakter belangrijk, daarnaast streven we naar een grotere genendiversiteit en willen we vooral met Outcross en soms met Foundation lijnen fokken. Hierbij verliezen we het uiterlijk van de Maine Coon niet uit het oog en proberen daarom onze doelen te combineren met het type wat wij zo mooi vinden.

Roos de Graaf van Cattery Rose's Lovely heeft ons niet alleen een heel mooi blauw zilver schilpad poesje toevertrouwd, bij haar kunnen we nog steeds terecht met alle mogelijk vragen. Zij is onze inspriatie en wij zijn trots om haar fokbeleid voort te zetten.

Alle katten worden getest op HCM, PKD, HD, PKDef, Patelle Luxatie, Felv en Fiv en alleen als zij goed door deze testen komen wordt er met deze dieren gefokt.

G1G2G3